Kleding en Schoenen

Online webshop

Echte lederen schoenen zijn prachtig en kunnen erg lang mee gaan. Om ervoor te zorgen dat de schoenen mooi blijven en je jaren kunt genieten van de schoenen dienen deze goed verzorgd te worden. Het onderhouden van lederen schoenen kost niet veel tijd en geeft je een hogere kwaliteitservaring terug.

 

Voorkomen
Voorkomen is beter dan genezen. Voorkom dus dat de lederen schoenen vuil of vochtig worden door deze gelijk na de aankoop in te sprayen met een speciale impregneerspray. Deze speciale sprays stoten vuil en vocht af en zorgen er dus voor dat het leer niet bevlekt raakt. Herhaal deze handeling ook als je de schoenen later weer verzorgd hebt.

 

Schoenen poetsen
Om vuil te verwijderen en de schoenen te onderhouden dienen we schoenen te poetsen. Ook worden de schoenen niet alleen vuil, vaak komen er na verloop van tijd ook beschadigingen en vale plekken op de schoenen. Gebruik een bij het poetsen een speciale borstel die geschikt is voor het poetsen van schoenen.

 

Insmeren
Koop een speciale schoencrème om de schoenen in te smeren. Door het gebruik van een schoencrème blijft het leer soepel. Leer kan namelijk uitdrogen en zal dan kleine ontsierende scheurtjes vertonen. Het is belangrijk om de schoen na elke schoonmaakbeurt in te smeren met de crème. De crème zal ervoor zorgen dat uw schoen gaat blinken en de kleur terugkrijgt. Smeer de schoenen eerst in met de creme en poets deze vervolgens in met een speciale borstel. Gebruik een oude lap of doek om de schoen vervolgens blinkend te poetsen. Zoals eerder vermeld moet de schoen na de poetsbeurt opnieuw behandelt worden met impregneerspray.

 

Tips
Om ervoor te zorgen dat de schoenen lang mee gaan, is het aan te raden om niet elke dag dezelfde schoenen te dragen. Hierdoor kan de schoen tussendoor luchten en opdrogen. Als de schoen erg nat geworden is van bijvoorbeeld regen is het belangrijk om deze nooit te drogen met een hittebron, zoals een föhn. Dit is namelijk erg slecht voor het leer. Zet de schoenen ook liever niet tegen een verwarming aan.